keskiviikko 29. helmikuuta 2012

Fazer, sua ei enää tarvita

Paitsi pääraaka-ainetta varten kyllä. Olen jo useamman vuoden kaipaillut Fazerin riisisuklaata takaisin kauppaan. Siis sitä keltakääreistä ihanuutta. Mikään muu riisisuklaa ei vaan yllä samaan. Uskokaa pois, kaikki on kokeiltu. Jonain päivänä tuli mieleen, että voisihan sitä kokeilla itsekin tehdä yhdistämällä epäilyttävästi styroksia muistuttavaa ruoka-ainetta nimeltään riisikakku ja perinteistä Fazerin sinistä.

Suklaa sulatettiin vesihauteessa ja riisikakkuset murusteltiin käsin vuokaan. Sitten vaan sula suklaa päälle ja jääkaappiin odottamaan jähmettymistä. Ja jännittämään.

Ja otsikostakin ehkä jo arvaa lopputuloksen. Oli hyvää! Ei nyt ihan sen Fazerin alkuperäisen riisisuklaan veroista mutta hyvin lähelle. Riisikakun riisi oli vähän liian pehmeää. Tänä iltana kokeillaan sitten vielä niin, että sekoitetaan suklaan sekaan murennetut riisikakut. Näin suklaata tulee joka puolelle eikä vain päälle ja väliin. Tämä on tietysti hyvin tärkeä juttu autenttisuuden tavoittelussa.


Vieläkin ihmetyttää, ettei näin simppeli asia ole tullut aiemmin mieleen. No, ehkä hyvä niin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti